Konkurs wiedzy o rzemiośle

dla uczniów klas VII i VIII szkół podstawowych


Konkurs zorganizowany został przez Cech Rzemieślników i Przedsiębiorców w Gorzowie Wielkopolskim.

Konkurs dofinansowany jest ze środków Rządowego Programu Polski Inkubator Rzemiosła na lata 2021– 2030.


Konkurs skierowany jest do uczniów klas VII i VIII szkół podstawowych.


Celem konkursu jest uświadomienie młodzieży szykującej się do wyboru zawodu, że jest w sferze gospodarczej spora i niezbędna grupa zawodów, nazywana zawodami rzemieślniczymi. Rzemieślniczki i rzemieślnicy, którzy wybrali te zawody, bardzo często są zadowoleni z wybranego zawodu, czują się spełnieni zawodowo i mają zapewnione środki do życia na zadowalającym ich poziomie.

Do udziału w konkursie zapraszamy młodzież z klas VII i VIII szkół podstawowych z terenu działania Cechu w Gorzowie Wielkopolskim. (Gorzów Wlkp., powiaty: gorzowski, słubicki oraz gminy Strzelce Krajeńskie i Dobiegniew.

Do konkursu zakwalifikowanych zostanie 10 szkół (30 uczestników). O zakwalifikowaniu się decydować będzie kolejność zgłoszeń. Zgłoszenia dokonywać można do 30 października 2024 r.

Każdy uczestnik konkursu, który przystąpi do udziału w konkursie, musi wykazać się wiedzą na temat rzemiosła, jego struktur oraz historii organizatora.


Na uczestników konkursu czekają atrakcyjne nagrody i dyplomy.

Każdy uczestnik, który zakwalifikuje się do II etapu (3 uczestników ze szkoły) otrzyma w nagrodę w postaci bonu towarowego o wartości 100 zł .

Zwycięzcy otrzymają bony towarowe o wartości:


I miejsce – 1.000 zł,

II miejsce – 600 zł,

III miejsce – 300 zł,

IV i V miejsce – 200 zł .

Ponadto zwycięzcy otrzymają puchary.


Serdecznie zapraszamy do udziału w konkursie.


Regulamin konkursu dostępny jest na stronie: http://cech-gorzow.pl w zakładce: Konkurs dla uczniów klas VII i VIII znajdującej się po lewej stronie.

Dodatkowe informacje w biurze Cechu lub pod numerem telefonu: 695 915 037, 95 720 20 31.


Starszy Cechu

Ryszard Migdał




Załączniki:
attachment 1 (1 Regulamin.pdf)
attachment 2 (2 Załącznik Nr 1.doc)
attachment 3 (3 Załącznik Nr 2.doc)